Колко струва преустройството на кухня

Колко струва преустройството на кухня

Когато започнем да говорим с нов клиент за проект за ремоделиране на кухня, един от първите въпроси е „Колко ще струва преустройството на кухня?“ Като собственик на жилище е важно да потвърдите, че вашият бюджет ще отговаря на кухнята, която търсите по време на процеса на планиране. Този блог ще разбие примери за три различни типа ремонти на кухня: незначителни, основни и висококачествени. Тези примери са чудесна отправна точка за вашия бюджет и планиране.

Уверете се, че сте взели предвид, че всяка кухня е уникална и няма да знаете точната цена на вашия проект, докато вашият изпълнител не знае подробностите за вашия проект.

Разходи за малък ремонт на кухня

Малък ремонт на кухня Средна цена:10 000 лв.

Това е, което можете да очаквате да заплатите за предоставените услуги. Това не включва уреди.

Дребният ремонт на кухня струва най-малко, защото не изисква същото ниво на редизайн. Този проект е идеален за собственици на жилища, които имат кухня, която харесват, която им подхожда добре, но изглежда малко остаряла. Ако сте завършили последната си модернизация на кухнята преди около 10 години и сте доволни от оформлението, незначително преустройство може да бъде добър проект, който да обмислите. Като се има предвид по-ниската цена, ремоделирането на това ниво е предимно ограничено до повърхността. Вместо подмяна на шкафа, проектът включва нови врати на шкафа и дърпа в актуален стил и цвят. Като част от проекта ще получите нова мивка и смесител, нови електроуреди в умерен ценови диапазон и нова еластична настилка. Тази ценова точка позволява нови ламинирани плотове, но нищо от по-висок клас. Ако искате каменен или бетонен плот, можете да очаквате да платите повече.

цена за преустройството на малка кухня, нормален размер
Колко струва преустройството на кухня 4

Разходи за основен ремонт на кухня

Средна цена: 15 000 лв Това е, което можете да очаквате да заплатите за предоставените услуги. Това не включва уреди.

За основен ремонт на кухня фразата, която може да търсите, е „чист лист“. Повечето собственици на жилища откриват, че трябва да обмислят сериозно надграждане на всеки 15 до 25 години, в зависимост от качеството на кухнята, която са имали на първо място. Ако желаете функционална, модерна кухня с издръжливи, но скромни материали, този ценови диапазон ви дава близка цел. В средата на гамата за този проект получавате доста значителен редизайн на оформлението и всичко освен стените е ново. Целта е цялостно освежаване, но изборът на материали остава умерен.

Можете да очаквате нов остров с шкафове, които са полу-персонализирани и се предлагат в актуален дизайн. Новите уреди за вграждане придават безупречен вид на кухнята. Ламинатните плотове и виниловите подове допълват пакета.

Разходи за основен ремонт на луксозна кухня

Средна цена: 30 000 лв

Това е, което можете да очаквате да заплатите за предоставените услуги. Това не включва уреди.

За някои собственици преустройството на кухнята е инвестиция в живота и дейността. Ако прекарвате много време в кухнята, изборът на материал има голямо значение. Понякога редовното обновяване на кухнята включва промяна на размерите на помещението, за да отговаря на съвременния ви живот. Може да изберете този проект, ако вашата кухня е безнадеждно малка и остаряла или просто вече не отговаря на нуждите ви.

Висококачественото преустройство включва цялостно обновяване на пространството, но избира материали от висок клас, когато е възможно. В рамките на този ценови диапазон получавате каменни плотове, подова настилка от плочки и гама с търговско качество с персонализиран аспиратор. Дори шкафът е най-добрият и предлага удобни функции като вградени рафтове и чекмеджета.

цена на преустройството на кухня, модерен и луксозен дизайн

Ръководство за преустройството на кухня

Средната възвръщаемост на инвестицията, която можете да очаквате за всеки проект за подобряване на дома, варира, точно както цената. ROI зависи от различни фактори, като например:

 • Текуща стойност на дома
 • Средни стойности на жилища във вашия квартал
 • Възраст и състояние на вашата текуща кухня
 • Предпочитания на купувачите на жилища във вашия район

Тези цифри могат да се променят значително от една година на друга. Ако имате по-стар дом, който е заобиколен от къщи, които са много по-актуални, вашата възвръщаемост на инвестициите за голям проект може да е по-добра, отколкото очаквате. Като такава, средната ROI може да бъде полезна част от информацията, която да ви помогне да направите избор, но не трябва да е единствената.

Струва ли си?

Може да е твърде лесно да оставите разходите да ви затрупат, особено ако знаете, че трябва да направите голяма промяна в кухнята си. Като собственик на жилище вие ​​не просто правите инвестиция в бъдещата стойност на препродажбата на вашия дом. Вие влагате пари в дома си, за да ви помогнат да постигнете целите си:

 • Направете готвенето и приготвянето на храната по-прости или по-приятни
 • Създайте място за прекарване на времето със семейството Осигурете стая за настаняване на семейство и приятели

Уверете се, че говорите за тези цели с вашия изпълнител, преди да ремонтирате. Малко хора завършват нещастни, когато получат кухнята на мечтите си. С начина, по който новата кухня драстично подобрява живота им, много собственици на жилища им се иска да са направили инвестицията много по-рано.

4.5/5 - (104 votes)
4 replies
 1. Светослав
  Светослав says:

  Ако се обръщаш към професионален дизайнер/строител, цената може да варира според материали и дизайн, но общо взето, цената за преустройство на кухня може да бъде от 3000 до 10000 лева.

  Отговор
 2. Инан
  Инан says:

  Важно е да се запиташ и какви промени точно искаш да направиш в кухнята си. Това също може да влияе върху цената на преустройството.

  Отговор
 3. Мавро
  Мавро says:

  Важно е също да се има предвид и качеството на материалите, които ще се използват за преустройството на кухнята.

  Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *