7 съвета за проекти за цялостно обновяване на дома

7 съвета за проекти за цялостно обновяване на дома

Ако вашият списък за обновяване на дома започва да изглежда толкова голям, колкото дома ви, може би е време да помислите за ремоделиране на целия дом. Пълното подобряване на дома е важно решение, но може да е по-малко стресиращо, отколкото си мислите. Вместо да работите върху всяка стая една по една за период от няколко години, вие получавате нещо, което се чувства като нов дом. Не е изненадващо, че пълното обновяване става популярен избор. Тъй като това е сложен проект, ние имаме няколко идеи, които да му помогнат да работи по-гладко.

Как оцелявате след ремонт на цяла къща?

Да се ​​подготвите за цялостен ремонт на дома не е лесно, дори при най-добри обстоятелства. Определено си заслужава, особено ако следвате тези съвети.

1. Направете бюджет

Едно от първите неща, които можете да направите, за да опростите процеса, е да излезете с бюджет, с който можете да живеете. Независимо дали планирате да платите в брой или да финансирате проекта, добра идея е да подготвите тези числа и да проучите процеса предварително. Готови ли сте да увеличите максимално бюджета си за ремоделиране ? Имаме много съвети. Ако се притеснявате за разходи, свързани с цялостно подобряване на дома, като цените на дървения материал , ние можем да ви помогнем да успокоите ума си.

2. Започнете рано

Може да имате предвид график, но вашите изпълнители за ремонт на дома също ще имат такъв. Колкото по-рано започнете, толкова повече време имате за подготовка и по-добър избор ще имате при изпълнителите. За разлика от това, ако го отложите, може да се окажете по средата на натоварен сезон с дълго чакане. Ето защо липсата на предварително планиране е една от често срещаните грешки при ремоделирането, които трябва да избягвате .

3. Наемете експерти

Ремонтът на целия дом определено не е проект „направи си сам“. Ще трябва да наемете професионалисти, които да свършат работата. Дайте си допълнително време, за да проучите възможностите си, защото искате да изберете компания, на която имате доверие. Разумно е да наемете изпълнители за цялостен ремонт на дома, тъй като те ще имат повече опит в работата с няколко стаи наведнъж. Ако не сте сигурни как да намерите подходящия изпълнител за ремоделиране , ние разполагаме с всички подробности.

4. Бъдете реалистични по отношение на вашите дизайнерски цели

Ремонтирането на целия ви дом е възможност да увеличите максимално всяка стая и да превърнете къщата в идеалното жилищно пространство. Въпреки че за вас е чудесен шанс да мечтаете за това, което винаги сте искали, разумно е да останете здраво стъпили на реалността. Една функционална стая ще има повече полза от една непрактична. Дайте вашите приоритети на дизайнерския екип и ги оставете да ви покажат как могат да го накарат да работи.

5. Дайте на проекта достатъчно време

Преустройството на една стая може да отнеме поне няколко месеца, така че проект, който обхваща цялата къща, може да отнеме много повече време. Не забравяйте, че процесът на проектиране изисква седмици, за да получите всички подробности и да оставите време за преглед. Крайният резултат е произведение на изкуството, така че определено не искате да бързате. Изберете момент, когато проектът може да бъде единственото голямо нещо, което се случва в живота ви.

6. Направете временен план за живот

В повечето случаи ще трябва да намерите друго жилищно пространство по време на проекта. Напредъкът се случва на етапи, с множество стаи в процес на изграждане едновременно. В началото на процеса започнете да търсите опции за продължителен престой или краткосрочни наеми, които ще приютят вашето семейство и домашни любимци.

7. Доверете се на процеса

По време на проекта може да се чудите как евентуално ще изглежда така, както искате в края. Когато всяка стая изглежда като работна зона, е време да си поемете дъх и да се доверите на процеса. Винаги можете да задавате въпроси, но не забравяйте, че една моментна снимка не разказва цялата история.

Как да подготвя дома си за ремонт?

Ако трябва да знаете как да се подготвите за преустройство, има няколко полезни съвета, които можете да следвате:

  • Разчистете, продайте или дарете нежелани предмети
  • Поставете важни вещи на подходящо място за съхранение
  • Направете план за деца и домашни любимци
  • Оставете професионалистите да се справят с разрушаването

Чудите се кога ремоделирането на цялата къща е добра идея? Ето няколко фактора, които трябва да имате предвид.

Колко време отнема цялостното обновяване?

Времето за пълен ремонт зависи от обема на проекта и размера на вашия дом. По-малките домове може да отнеме от 6 до 12 месеца, докато по-големите домове вероятно ще изискват от 9 до 18 месеца. Имайте предвид, че тези цифри са от първата дизайнерска среща до крайния резултат. Първите няколко месеца може да включват предимно задачи като процес на проектиране, издаване на разрешения и поръчка на материали.

Как мога да спестя пари, когато ремонтирам къща?

Когато прочетете цяло ръководство за ремоделиране на къща, обикновено се чудите как можете да спестите пари. Въпреки че обновяването на дома ви е по-добро, когато не се фокусирате постоянно върху орязването на ъглите, има няколко начина да намалите разходите:

  • Насочете ремонтите към най-важните стаи
  • Наблегнете повече на функцията, отколкото на естетиката
  • Не прекалявайте с подобряването на къщата или квартала

Както винаги, разбирането на вашия бюджет и очаквания от самото начало ще помогне на вашите изпълнители да ви насочат към избор, който отговаря на тези нужди.

Колко стресиращи са ремонтите на дома?

Ремонтите на дома изобщо не трябва да бъдат много стресиращи, когато наемете компания, която ще направи вашите нужди приоритет. В prefugirane.info имаме почти 40 години опит в услугите за обновяване на домове. Насрочете безплатна консултация, като попълните и ни изпратите краткия ни онлайн формуляр, за да разберете как можете да се възползвате от цялостно подобрение на дома.

4.6/5 - (88 votes)
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *