Често срещани грешки при преустройството, които трябва да избягвате

Често срещани грешки при преустройството, които трябва да избягвате

Преустройството на дома може да бъде голям източник на безпокойство и несигурност за собствениците на жилища, особено ако им е за първи път. В миналото някои изпълнители не са свършили най-добрата работа, за да облекчат тези притеснения. Тъмните бизнес практики оставиха много собственици на жилища с вдигнати ръце, чудейки се защо преустройството им отне два пъти повече време и струва два пъти повече, отколкото очакваха. 

Ето няколко често срещани грешки при преустройството на дома, които трябва да избягвате, за да осигурите успешен завършек.

Пазите бюджета си в тайнa

Повечето собственици на жилища се колебаят да разкрият бюджета си за ремоделиране, докато не получат прогноза. В някои случаи те се колебаят изобщо да разкрият бюджета си. Съществува страх, че ако кажете на вашия изпълнител колко сте готови да похарчите, той ще ви даде приблизителна оценка на това число, дори ако може да го направи за по-малко. В резултат на това собствениците на жилища рутинно получават оценки, които са 50-100% повече от очакваното. Защо е така? 

Една от най-големите причини са нереалистичните очаквания, зададени от предавания като HGTV. Всички обичаме HGTV и това е чудесен източник на вдъхновение, но те често предоставят нереалистични или подвеждащи бюджети на „истински собственик на жилище“. Този ремонт от 50 000 долара с всичко, което семейството искаше, е по-вероятно да струва 75 000 – 100 000 долара в реалния свят. HGTV и други лоши източници на информация онлайн карат собствениците на жилища да мислят, че техният ремонт ще струва много по-малко, отколкото ще струва. 

За да избегнете тази ситуация, препоръчваме да бъдете прозрачни относно бюджета си от самото начало и да работите с вашия изпълнител, за да извлечете максимална полза от този бюджет. Ако вашият изпълнител знае бюджета ви, той може да ви посъветва за най-добрите области за намаляване на разходите, най-добрите области за харчене и други необходими компромиси. Ако говорите само за това, което „искате“ и задържате колко искате да похарчите, изпълнителят просто прави това, което сте поискали, когато представи оценка, по-висока от очакваната. 

грешки при преустройството, ремонта, подновяването или ремоделирането на дома, които да избягвате
Често срещани грешки при преустройството, които трябва да избягвате 3

Не инвестирате достатъчно време в планиране

Ако правите фини промени в кухнята или банята си, прекарването на седмици или месеци в планиране може да е ненужно. Но ако планирате цялостен ремонт или други радикални промени, не пренебрегвайте необходимостта от втвърден план. Тази отговорност пада както на раменете на вашите изпълнители, така и на вашите; честен изпълнител ще отдели време, за да разбере вашите цели, бюджет и очаквания, преди да започне строителството. 

Проектите за ремонт излизат извън релсите, когато пренебрегнете процеса на планиране и прибързате със строителството. Твърде често собствениците на жилища се оказват в неудобната и разочароваща позиция да променят посоката няколко пъти по време на строителството. Когато промените посоката, забавяте датата на завършване и повишавате общата цена на вашия проект. За да предотвратите това, работете с вашия изпълнител върху подробен план, в който се чувствате уверени.

Без планиране напред

Това е свързано с предишната грешка, но малко по-различно. Една от основните причини собствениците на жилища да не отделят достатъчно време за планиране е, че започват процеса на планиране по-късно, отколкото трябва. Ако искате да преустроите пространство до определена дата, свържете се с вашия изпълнител възможно най-скоро. Колкото по-рано започнете да планирате, толкова по-плавен ще бъде процесът на ремоделиране.

Дори ако целта ви е кухнята ви да бъде преустроена до лятото на 2024 г., трябва да започнете да планирате и да работите с вашия изпълнител през есенно-зимните месеци на 2023 г. Ще можете да преминете бавно и методично през процеса на предварителна конструкция, като гарантирате вие сте напълно уверени, преди да започне строителството. Възприемайки този подход, вие също така гарантирате, че ще работите с изпълнител, който ви вълнува, а не само с този, който е на разположение. 

Избор на изпълнители по цена

Традиционният процес на ремоделиране, проектиране-наддаване-изграждане, насърчава собствениците на жилища да избират изпълнители въз основа на цената. По време на този процес собствениците на жилища изпращат своите планове или идеи на множество изпълнители и обикновено избират изпълнителя, който им дава най-ниската оферта/оценка. Както беше обсъдено в предишни публикации в блогове, този подход може да бъде проблематичен.

Вместо да избирате вашия изпълнител въз основа на цена, потърсете качества като качество на изработката, внимание към детайла, комуникационни умения/стил, щастието на предишни клиенти и опит. Промяната на вашия дом е една от най-големите инвестиции, които някога ще правите и ще (буквално) живеете с резултата всеки ден. Изберете изпълнител, на когото можете да се доверите, дори и да струва малко повече.

Мислете за възвръщаемостта на инвестициите като чисто финансова

„Колко това преустройство ще повиши стойността на дома ми?“ Получаваме въпроси много от собствениците на жилища по време на етапите на планиране. Въпреки че е разумно да обмислите финансовата възвръщаемост на инвестициите, не забравяйте за емоционалните и ежедневните ползи от новоремонтираното пространство. 

Например, близо една трета от собствениците на жилища съобщават, че имат по-здравословен начин на живот след обновяване на кухните си, според проучване. В същото проучване около половината от респондентите казаха, че общуването и забавлението са най-важните дейности, случващи се в кухнята след преустройството им. Правенето на промени в центъра на вашия дом може да събере приятели и семейство, да насърчи по-здравословен начин на живот и много повече.

Има едно голямо изключение от тази грешка: ако планът ви е да продадете къщата си скоро, тогава ремоделирането, за да увеличите максимално финансовата възвръщаемост на инвестициите, има най-голям смисъл. Нашите съвети са насочени към семейства, които ремонтират дом, в който планират да останат дълги години. 

Избягването на тези пет грешки значително ще подобри изживяването ви при ремоделиране и цялостното ви удовлетворение. Надяваме се, че тази публикация ви дава повече увереност да се справите с мечтите си за подновяване; просто се уверете, че планирате предварително и се свържете с доказани професионалисти като екипа на prefugirane.info, за да бъде изпълнен успешно всеки ваш проект.

4.6/5 - (121 votes)
6 replies
 1. Поликсена
  Поликсена says:

  Благодаря ви за споделянето на тези полезни информации! Ще се уверя, че ги взема под внимание при бъдещото преустройство на дома си.

  Отговор
 2. Кристал
  Кристал says:

  Много полезна статия! Научих много нови неща и ще се погрижа да ги избегна при бъдещото преустройство на моя дом. Благодаря!

  Отговор
 3. Добромира
  Добромира says:

  Много важно напомняне! Ще се стремя да избегна тези грешки в бъдеще. Благодаря за съветите!

  Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *