5 важни съвета за проектиране на вашата мечтана кухня

5 важни съвета за проектиране на вашата мечтана кухня

Когато си представяте вашата мечтана кухня, как си я представяте? Независимо дали искате да имате завладяващо осветление или първокласни уреди, нашият екип от prefugirane.info е тук днес, за да ви предостави насоки, които могат да ви помогнат да го планирате всички навън. Докато осветлението и уредите са важни, също така и функционалността и мястото за съхранение. Ако искате да извършите успешен ремонт на кухня, вижте тези съвети за проектиране, изброени по-долу, за да ви помогнат да изградите мечтаната кухня. 

Направете го функционален

Какво прави една кухня функционална за вашето семейство? Това са ..

 • Много място за готвене и приготвяне на храна? 
 • Достатъчно възможности за сядане за гости и семейни събития? 
 • Включване на качествени уреди, които да отговарят на вашето ниво на готвене? 

Независимо дали имате намерение да сготвите буря или да играете ролята на любезен домакин на гостите, и двата избора ще доведат до дизайн на кухня, който е създаден, за да изпълни конкретна цел. За да изберете оптимално кухненско оформление, което отговаря на нуждите на вашето семейство, започнете, като помислите как изглежда една функционална кухня за вас. 

ремонт на кухня за мечтана кухня, преобразяване, ремоделиране, ремонтиране на кухненското пространство
5 важни съвета за проектиране на вашата мечтана кухня 4

Включете „кухненския работен триъгълник“

Когато става дума за производителност и ефективност в една кухня, всички оформления трябва да включват „работния триъгълник на кухнята“. Тази философия включва: 

 • Хладилникът 
 • Печката 
 • Мивката 

По същество, за да се увеличи максимално кухненското пространство, тези три работни зони не трябва да са на повече от 5 фута една от друга. Това не само ще улесни подготовката и готвенето на храна, но и ще помогне да се избегнат инциденти в кухнята. Не забравяйте внимателно да планирате оформлението на тези три пространства по време на ремонт на кухня. 

Увеличете максимално съхранението 

Проектирането на кухненско пространство, което е модерно и минималистично, е възхитително, но нашият екип иска да гарантира, че не забравяте да внедрите място за съхранение във вашето кухненско пространство. Без правилното планиране на рафтовете и чекмеджетата, вашата кухня бързо ще се сблъска с функционални проблеми. 

нова кухня, промяна на кухня, мечтана кухня
5 важни съвета за проектиране на вашата мечтана кухня 5

Надстройте осветлението във вашата мечтана кухня

Ремонтът на кухнята ви позволява да подобрите осветлението на вашето пространство. Изберете да включите: 

 • Общо осветление: Това ще бъде вашият основен източник на осветление. Включва саксии или декоративни осветителни елементи. 
 • Работно осветление: Ако извършвате повечето работи на острова или под плотовете, помислете за добавяне на допълнителни осветителни елементи в пространствата. 
 • Акцентиращо осветление: Подобрете настроението, когато се забавлявате с WOW фактора на акцентиращото осветление. Например, инсталирайте осветление на витрината. 

Изберете уреди от най-високо ниво 

Колко уреда бихте искали да включите във вашето пространство? С много стилове и размери, налични на днешния пазар, можете да създадете своята мечтана кухня с безпроблемни уреди. Изберете вградени уреди или варианти от неръждаема стомана, които пасват един на друг. 

Как можем да помогнем?

Независимо дали търсите кухня или пълен ремонт на дома, нашият екип в prefugirane.info е правилният екип, който да наемете, за да свършите работата. Ние сме дизайнерски екип, който се съобразява с вашите интереси на всяка стъпка. От планирането на оформлението до финалните щрихи, ние работим с вас през целия процес. Свържете се с нашия екип днес!

4.5/5 - (102 votes)
3 replies
 1. Смела
  Смела says:

  Благодаря за тези полезни съвети! Ще ги запазя в ума си, когато реша да проектирам мечтаната си кухня.

  Отговор
 2. Ветина
  Ветина says:

  Много интересно! Нямам търпение да започна проектирането на моята мечтана кухня.

  Отговор
 3. Тихол
  Тихол says:

  Благодаря за споделената информация! Ще я използвам при проектирането на моята кухня.

  Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *