Фуга или силикон – какво да избера?

Старите фуги в банята могат да бъдат причина за нанасяне на материални вреди, както във вашия дом, така и в този на съседите. Периодичната им подмяна е строго препоръчителна, ако искате да избегнете появата на мухъл и течове. Освен това, префугирането ще спомогне за по-добрия външен вид на плочките, мивката, ваната и душа във вашето мокро помещение. В наши дни фирмите за ремонт на баня предлагат обновяване на фасадни и подови фуги и фугиране на мокри помещения със съвременни материали и модерни инструменти. Последните ще помогнат за запълване на пукнатините и фугите, като това ще допринесе за комфорта на жилището ви. За целта се използват надеждни фугиращи смеси на високо ниво.

В зависимост от желанието ви за префугиране или фугиране, се прилагат смеси и лепила на полиуретанова основа. Те ще гарантират стабилността на фугите за дълги години напред, през които Вие няма да се притеснявате от почерняване на фугите, наводнения и други проблеми.

Разбира се, фугиращите смеси могат да бъдат най-различни. Тяхната основна цел е да бъдат водоотблъскващи, и да издържат на големите механични натоварвания. Ето защо много домакинства се доверяват на санитарен силикон за уплътняване на разширителни и съединителни фуги. Силиконовите уплътнители са устойчиви на плесен, мухъл и влага.

Силиконът е разумно решение, тъй като той издържа на температури от +40 до +120 градуса. Потребителите имат достъп до най-различни цветове, с чиято помощ ще получат перфектни визуални резултати. Не на последно място ще отбележим, че с използването на силикон ще забравите за бързото стареене на плочките. Това са все важни фактори, които трябва да знаете.

Поставянето на фуги и лепенето на плочки със силикон са приоритет на специалистите по ремонти на банята. Те могат да вземат най-правилното решение, което ще спомогне за наличието на повече комфорт и спокойствие в мокрите помещения. Преди да вземете конкретно решение, е желателно да направите консултация със съответните майстори.

В обобщение

Много е изписано на темата за фугите и силикона, но истината се намира някъде по средата. За едни, изпълнението на качествените фуги е приоритет, а други предпочитат да се доверят на добрия стар силикон. Горе в статията описахме и двете възможности, за да можете да си направите извода на кой вариант да се спрете. Надяваме се, да сме били полезни със статията.

Ние сме тясно профилирана фирма в София за фугиране и префугиране на бани и тераси.

4.6/5 - (291 votes)
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *