Свържете се с нас: 087 615 4488

Защо да поставя хидроизолация в баня?

пн, 16 апр 2018 07:47, 11 преглеждания

Много домакинства омаловажават хидроизолацията в банята, но това тяхно поведение, може да доведе до неочаквани проблеми. Поставянето на хидроизолация в мокрите помещения се прави, с цел да се защитите от проникване на вода в незащитените процепи и фугите, което е причина за появата на мухъл, отлепването на плочките, наличието на течове и на наводнения.

51
Виж целия текст

Пет съвета преди ремонт на банята

нд, 15 апр 2018 16:37, 25 преглеждания

Банята е може би най-интимното помещение във вашия дом. Там вие се уединявате и се грижите за хигиената си, както и се наслаждавате на спокойствие и тишина. Ремонтиране на банята е голямо предизвикателство за всяко домакинство. Тревогите се свързват с избор на майстори, материали, цветове и много други неща. Поради тази причина ние ще ви дадем пет полезни съвета за мерките, които трябва да вземете, преди започването на ремонта.

51
Виж целия текст

3 Гъвкави Предложения за Ремонт на Бани

нд, 15 апр 2018 15:34, 23 преглеждания

В наши дни предложенията за ремонт на бани са буквално стотици, така че домакинствата има голям избор. Сега всеки може да наложи собствен стил при обзавеждането на баня, като се съсредоточи върху отделните елементи. Главната идея е да си изясните какви да бъдат дизайна, цветовете и мебелите в това важно помещение за апартамента или къщата. В следващите редове ще Ви дадем три гъвкави предложения за ремонт на банята. Не искаме да Ви ангажираме с тях, а ги даваме като идеи, които можете да приложите на практика. Ако все пак имате друга гледна точка по въпроса, то следвайте вашата интуиция, тъй като тя може да бъде успешна. А сега нека не губим повече време, а да разгледаме няколко възможности.

51
Виж целия текст

Фуга или силикон – какво да избера?

51
нд, 15 апр 2018 15:02, 121 преглеждания

Старите фуги в банята могат да бъдат причина за нанасяне на материални вреди, както във вашия дом, така и в този на съседите. Периодичната им подмяна е строго препоръчителна, ако искате да избегнете появата на мухъл и течове. Освен това, префугирането ще спомогне за по-добрия външен вид на плочките, мивката, ваната и душа във вашето мокро помещение. В наши дни фирмите за ремонт на баня предлагат обновяване на фасадни и подови фуги и фугиране на мокри помещения със съвременни материали и модерни инструменти. Последните ще помогнат за запълване на пукнатините и фугите, като това ще допринесе за комфорта на жилището ви. За целта се използват надеждни фугиращи смеси на високо ниво.

В зависимост от желанието ви за префугиране или фугиране, се прилагат смеси и лепила на полиуретанова основа. Те ще гарантират стабилността на фугите за дълги години напред, през които Вие няма да се притеснявате от почерняване на фугите, наводнения и други проблеми.

Разбира се, фугиращите смеси могат да бъдат най-различни. Тяхната основна цел е да бъдат водоотблъскващи, и да издържат на големите механични натоварвания. Ето защо много домакинства се доверяват на санитарен силикон за уплътняване на разширителни и съединителни фуги. Силиконовите уплътнители са устойчиви на плесен, мухъл и влага.

Силиконът е разумно решение, тъй като той издържа на температури от +40 до +120 градуса. Потребителите имат достъп до най-различни цветове, с чиято помощ ще получат перфектни визуални резултати. Не на последно място ще отбележим, че с използването на силикон ще забравите за бързото стареене на плочките. Това са все важни фактори, които трябва да знаете.

Поставянето на фуги и лепенето на плочки със силикон са приоритет на специалистите по ремонти на банята. Те могат да вземат най-правилното решение, което ще спомогне за наличието на повече комфорт и спокойствие в мокрите помещения. Преди да вземете конкретно решение, е желателно да направите консултация със съответните майстори.

В обобщение

Много е изписано на темата за фугите и силикона, но истината се намира някъде по средата. За едни, изпълнението на качествените фуги е приоритет, а други предпочитат да се доверят на добрия стар силикон. Горе в статията описахме и двете възможности, за да можете да си направите извода на кой вариант да се спрете. Надяваме се, да сме били полезни със статията.

Ние сме тясно профилирана фирма в София за фугиране и префугиране на бани и тераси.

Изпрати съобщение x