Цялостният ремонт на баня включва къртене, замазка, ВиК, електро и други действия. За целта е добре да наемете професионална фирма като нашата, която да се заеме с ремонтните дейности. Разбира се, преди започване на ремонтните дейности ние провеждаме консултация с нашите клиенти и имаме желанието да им дадем няколко важни съвета, с чиято помощ ще придадат по-голяма функционалност и по-красива визия на мокрото помещение във тяхното жилище.

Какво да гледаме при ремонт на баня?

В случай, че вече сте избрали нас за ремонт на баня, то трябва да поставим конкретни задачи, които ще спомогнат за оформянето и функциите на това помещение. Разбира се, ако сте се спрели на на наши колеги, то препоръчваме да проверите тяхната компетенция и наемете специалисти, които работят по проект на клиента, за да се реализират всички ваши желания. Все пак това е една важна и дългосрочна инвестиция.

В следващите редове ще Ви запознаем с най-важните неща при ремонт на банята, а от Вас се изисква да следите за качественото им изпълнение. Ако забележите пропуски на майсторите, не се колебайте да направите необходимите забележки. А сега нека разгледаме главните компоненти при ремонт на баня, за да бъдем подготвени за тяхното изпълнение на практика:

  • Хидроизолация на баня – тя е важна, тъй като Ви предпазва от поява на течове и наводнения, които могат да стигнат до съседните апартаменти. Поставянето на хидроизолация, чрез използване на стабилни материали, е едно от нещата, които трябва да направите, ако искате вашата баня да е по-доброто място в дома ви.
  • Поставяне на плочки – тук изборът е между фаянс, теракот и гранитогрес. Фаянсът не е приложим за пода, тъй като е по-крехък. Що се касае до теракота и гранитогреса те са добри решения за подовата настилка. Разбира се, изборът на под е свързан и с вашите финансови възможности, така че проверете цените на пазара и тогава купувайте.
  • Душ кабина или вана – Вие решавате, дали да изберете душ кабина, или вана. Съобразете се с пространството, което имате, тъй като една душ кабина би могла да стои грозно в по-малките помещения. Размерите на ваната също трябва да бъдат съобразени, като можете да селектирате вана за двама или повече човека.
  • Обзавеждане – не ви препоръчваме да претрупвате малките бани, тъй като пространството ще се намали допълнително. Ако във вашето жилище не живеят повече от трима човека, не е нужно да слагате много шкафчета в мокрото помещение. От друга страна, ако банята е голяма, то можете да използвате фантазията си, и да импровизирате с различен тип мебелировка.

В обобщение

Ремонтът на банята е отговорна задача, която трябва да бъде поета от качествен изпълнител. Всички горе споменати елементи са от значение, така че не бива да се пренебрегват. Основният ни съвет е да се съобразите с възможностите си, и да не насилвате нещата. Не е необходимо да се ”изхвърляте” с голяма сума пари, за да постигнете така желания комфорт.

Ако имате нужда от коректна и фирма с опитни майстори при цялостен или частичен ремонт за баня се свържете се с нас - 087 615 4488.