Пет съвета преди ремонт на банята

Банята е може би най-интимното помещение във вашия дом. Там вие се уединявате и се грижите за хигиената си, както и се наслаждавате на спокойствие и тишина. Ремонтиране на банята е голямо предизвикателство за всяко домакинство. Тревогите се свързват с избор на майстори, материали, цветове и много други неща. Поради тази причина ние ще ви дадем пет полезни съвета за мерките, които трябва да вземете, преди започването на ремонта.

1 – Избор на подходящите плочки. Това е първата стъпка, която трябва да направите. Съветваме ви да се запознаете с различните видове плочки (фаянс, теракот, гранитогрес и други), за да можете да реализирате правилен избор. От плочките зависи дълголетието на пода и стените в банята, както и визуалните качества на мокрото помещение. Ако вече сте избрали плочи, то можете да пристъпите към селекция на мебели, водопроводни аксесоари и текстил.

2 – Изграждане на красив интериор. Забравете за старата практика да правите всичко в бяло, тъй като домът ви не е болница, а място което да ви радва и осигурява положителни емоции. В интернет може да откриете множество снимки на бани, за да се ориентирате какъв да бъде изборът на цветове. Ярките цветове и смелите акценти са на мода, така че използвайте фантазията си и изградете един наистина красив интериор, на който да се радвате с годините.

3 – Съобразете се с размера на банята. Купувайки мебели за баня, винаги трябва да имате предвид размера на това помещение. Големите бани позволяват да експериментирате с различни комбинации, но при по-малките е желателно да бъдете внимателни, когато купувате шкафове, мивки, огледали и прочие мебели. Главната идея е да спестите повече пространство, тъй като то ще ви е необходимо, за да се чувствате добре, когато използвате помещението.

4 – Помислете за избор на врата. От особено голяма важност е да сложите врата, която се отваря навътре. Освен това тя трябва да е съобразена с променливите температури в мокрото помещение. На пазара ще намерите отлични оферти за интериорни врати за бани, с чиято помощ ще постигнете страхотен ефект, който да бъде в полза на цялото ви семейство.

5 – Потърсете опитни майстори. Съветваме ви да проучите добрите фирми за ремонт на бани, защото грешния избор на изпълнител може да ви струва много скъпо на по-късен етап. Не работете с анонимни хора, а дайте задачата по ремонтиране на мокрото помещение на добрите специалисти. Последните ще направят всичко възможно да останете доволни.

4.7/5 - (280 votes)
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *